Afbeelding

Wijnloop in Veendam

Algemeen

VEENDAM - De eerste editie van de Wijnloop Veendam wordt donderdag 6 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur gehouden.

Deelnemers kunnen met een van tevoren gekocht glas bij 19 verschillende winkels in Veendam een glas wijn proeven. De deelnemende zaken zijn Outfit Mode, Schott Schoenen, OUI by Flair, Slijterij d’r bij, Van Uffelen Mode, By Kielman, Ozooo!, Croissanterie Jolie, Valkema Sport, Het Veenhuus, Juwelier Kremer, Primera, Zuivelhoeve, Jac Sulter, Of je worst lust, EP Rosies, Sfinx, bloematelier PLUK en Lathina.

Aandacht

De Wijnloop is bedoeld om de plaatselijke winkels eens extra onder de aandacht te brengen. Er is veel leegstand en de coronapandemie heeft het er voor de winkeliers ook niet makkelijker op gemaakt. ,,En waarom zoveel online kopen, terwijl er vaak heel veel leuke winkels in je buurt zitten met bevlogen ondernemers?”, stelt de organisatie van de Wijnloop.

Kaarten

Kaarten voor het evenement zijn te koop op www.dewijnloop.nl. Het glas kan vervolgens opgehaald worden bij de winkel die op het ticket staat. Met dat glas lopen deelnemers op de bewuste avond van winkel naar winkel (de route is naar eigen inzicht) en daar krijgt men een glas wijn te proeven. Het glas mogen de deelnemers na afloop vanzelfsprekend houden.