Eza Weijer met haar prentenboek. Foto: Theo Zwinderman.
Eza Weijer met haar prentenboek. Foto: Theo Zwinderman.

Veendamse Eza Weijer presenteert prentenboek

Algemeen

VEENDAM - Eza Weijer uit Veendam heeft zaterdag haar prentenboek ‘Vogeltje en Walvis’ gepresenteerd in cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn.

Met de verschijning van het prentenboek, dat door Weijer zowel is geschreven als geïllustreerd, debuteert de Veendamse als prentenboekenschrijfster en illustratrice.

Ter ere van deze gebeurtenis was ook de uitgever (Jeroen Hoogerwerf) in eigen persoon aanwezig. Na het openingswoord van Jos Kraan (directeur van Cultuurcentrum Van Beresteyn) vertelde Weijer in een toespraak voor ruim zeventig toehoorders hoe zij op het idee van haar prentenboek is gekomen. Ook legde ze uit dat het thema van het boek over het belang van vrijheid en vriendschap gaat.

Ontsnapt uit een kooitje 

In het prentenboek woont Vogeltje in een kooitje bij Liesje thuis. Liesje zorgt goed voor hem, maar toch mist hij iets. Als Vogeltje op een dag ontsnapt, ontdekt hij wat dat is … Het tijdloos verhaal over de vrijheid om te zijn wie je bent en het vinden van je ware thuis is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. 

‘Vogeltje en Walvis’ verscheen bij Uitgeverij Levendig en is verkrijgbaar bij diverse boekenhandels.