De sportieve start van het project, met springtouw.
De sportieve start van het project, met springtouw.

FitGaaf! start op odab Westerschool in Wildervank

Algemeen

WILDERVANK - Het project FitGaaf! is maandag van start gegaan op de odab Westerschool in Wildervank. De Westerschool is na De Viermaster, de Mgr. Bekkersschool, Noorderbreedte en De Kern de vijfde school in de gemeente Veendam waar het project wordt gehouden.

Alle kinderen begonnen maandagmorgen met een sportieve start van de ochtend op het schoolplein. Het project werd geopend met een korte toelichting over FitGaaf!, waarna de sportconsulenten van Veendam Beweegt alle leerlingen en ouders aan de hand van een springtouw lieten springen en dansten op de muziek. Daarna gingen de leerlingen naar hun klaslokaal om daar meer uitleg te krijgen over FitGaaf! 

Stickers verdienen 

Alle leerlingen ontvingen een kalender van 3 weken en een stickervel. Drie weken lang kunnen de leerlingen stickers verdienen met gezond eten en drinken, bewegen en voldoende slaap. Op de kalender is ook een gedeelte ingericht voor een van de ouders of verzorgers. Op deze manier kunnen ouder en kind samen leren over een gezonde leefstijl. Het gaat niet om goed of fout, maar om inzicht vergroten over de eigen leefstijl. Zo zien kind en ouder wat er elke dag minimaal voor een gezonde leefstijl nodig is, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan. 

Vragenlijst 

Na de sportieve start komen de sportconsulenten in de eerste week weer op school om de voortgang van het stickers plakken met de leerlingen te bespreken en om aan iedere leerling twee stukken fruit uit te delen. Ook wordt dan de klassenposter besproken en beplakt met stickers. Aan het einde van de drie weken komen de sportconsulenten wederom terug in de klas om het project FitGaaf! te bespreken en af te sluiten met een anonieme vragenlijst.

Op zoveel mogelijk scholen

Veendam Beweegt vindt het belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Veendam voldoende en veelzijdig bewegen. FitGaaf! stimuleert en beloont kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 die bezig zijn met gezonde dingen zoals bewegen, gezond eten en drinken maar ook ontbijten en elke nacht voldoende slaap. Het is de intentie om het project FitGaaf! op zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente Veendam uit te voeren.