Afbeelding

Informatieavond over schades door stroompiek in Oude Pekela

Algemeen

OUDE PEKELA - In Pekela wordt donderdag een informatie-avond gehouden over de vele schades in Oude Pekela, veroorzaakt door een stroompiek.

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben dieven koper gestolen uit een transformatorhuisje in Oude Pekela. Daardoor is een grote spanning op het elektriciteitsnetwerk ontstaan. Deze zogenaamde stroompiek heeft tot veel schades aan elektrische apparaten van inwoners van Oude Pekela geleid. 

‘Constructief overleg’

Enexis en de gemeente Pekela hebben maandag een ‘constructief overleg’ gehad, zo laat de gemeente weten. De gemeente en Enexis hebben met name gesproken over de afhandeling van deze schade. Enexis vraagt bewoners met schade om zich primair bij hun inboedelverzekering te melden. Enexis kan hierbij ondersteunen. Op dit moment hebben bijna 90 huishoudens zich gemeld met schade aan elektrische apparatuur.

In de problemen 

Afgelopen weekend bleek echter dat er ook bewoners zijn die -om wat voor reden dan ook- niet bij een verzekering terecht kunnen en dat ze daardoor in de problemen komen. ,,Enexis is een maatschappelijk betrokken bedrijf en niet blind voor schrijnende situaties die deze storing kan hebben veroorzaakt”, stelt de gemeente Pekela. Enexis en de gemeente Pekela gaan deze week gezamenlijk onderzoeken hoe deze mensen financieel geholpen kunnen worden. Op welke manier dit gebeurt, wordt op dit moment nog uitgewerkt. Zo moet eerst de precieze schade nog geïnventariseerd worden.

Donderdag organiseren de gemeente en Enexis een informatiebijeenkomst voor gedupeerde Pekelders. Tijdens de bijeenkomst wordt nadere toelichting gegeven over dit traject voor de mensen die door de stroomstoring of de spanningspiek geraakt zijn. De bewoners van de getroffen straten krijgen een uitnodiging voor de bijeenkomst van donderdag in de brievenbus.