Afbeelding

Pekelder Boys knokt zich naar zege in Oosterhesselen

BOVEN PEKELA - Pekelder Boys heeft zondag zijn eerste overwinning sinds 8 oktober geboekt. In Oosterhesselen werd gastheer VIOS met 3-4 verslagen.

,,Het was een zwaarbevochten overwinning, maar zelf vind ik het wel terecht”, kijkt Willem Lammerts terug. Zelf stond hij aan de kant met een knieblessure. ,,De jongens hebben echt als team de overwinning over de streep getrokken. De basisspelers, maar ook zeker de wisselspelers. Jammer dat ik hier geen onderdeel van kon zijn.”

Mooie vrije trap

Pekelder Boys en VIOS deden in eerste instantie niet veel voor elkaar onder. In een gelijk opgaande eerste helft kreeg VIOS de wat betere kansen en uit een mooie vrije trap kwamen de gastheren op voorsprong. ,,Vlak voor rust konden we nog een vuist maken doordat Eric Burema de 1-1 wist te maken”, zegt Lammerts. ,,Na rust kwamen we, zoals wel vaker dit seizoen, niet alert genoeg uit de kleedkamer waardoor VIOS snel wist te scoren.”

Wakker geschud

Pekelder Boys was wakker geschud, ging beter voetballen en Lars Roelfsema schoot een teruggelegde bal vanaf een meter of zestien tegen de touwen: 2-2. De Pekelders drukten door en zagen hun strijdlust beloond met een rake kopbal van Leon Wolthuis: 2-3.

12 minuten extra tijd

Toch was het nog niet gedaan. VIOS kwam wat beter in zijn spel en kreeg ook kansen, maar keeper Aron Bunk stond op zijn post. ,,Hij wist een zeer grote kans voor VIOS te keren”, prijst Lammerts de goalie. In de tegenstoot maakten de Boys het af. Niek Uiterwijk was het eindstation van een prima counter: 2-4. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte VIOS nog de aansluitingstreffer. Normaliter was dit puur een goal voor de statistieken geweest, maar omdat de arbiter maar liefst 12 minuten liet doorspelen werd het toch nog spannend. Gescoord werd er echter niet meer.