Afbeelding

Teleurstellende middag voor Damacota bij BATO

NIEUWE PEKELA - Damacota heeft zaterdag, ondanks een 1-3 voorsprong, met 5-3 verloren van gastheer BATO.

De Pekelders kwamen na 14 minuten vanuit een omschakelmoment op achterstand. ,,Na de tegengoal waren we wakkergeschud en domineerden we”, zegt trainer Kor Schreuder. Het resulteerde in de gelijkmaker van Lars Horlings, na een voorzet van Slavisa Skalusevic. Even later scoorde Ricardo Vonk op aangeven van Rodney Meijer. Vijf minuten voor rust werd het zelfs 1-3. Meijer scoorde, Erjon Hoti verzorgde de assist. ,,In minuut 43 maakte BATO nog wel de 2-3 doordat we niet scherp genoeg verdedigden, maar gezien het spelbeeld was de voorsprong terecht”, meent Schreuder.

Discutabel optreden

In de tweede helft ging BATO uiteraard op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg nam daardoor wat meer risico. Schreuder: ,,Wij wilden profiteren van de ruimtes die wij kregen. Helaas werden we vaak afgestraft door het zeer discutabel optreden van de scheidsrechter. De irritaties en frustraties liepen aan onze kant hoog op.”
Halverwege de tweede helft werd het gelijk. Vlak na de 3-3 werd het nog erger voor Damacota: door een tweede gele kaart van Aaron Meijerhof moest de ploeg met tien man verder. BATO maakte gebruik van de onrust en kwam in de 78e minuut op voorsprong. Kort voor tijd werd het ook nog 5-3.

Negen man

Damacota beëindigde de wedstrijd overigens met negen man: Rodney Meijer moest het veld verlaten na een rode kaart. ,,Het was voor ons een teleurstellende middag. We gaan ons weer herpakken”, aldus Schreuder.