Afbeelding

PJC boekt nipte zege op hekkensluiter

Sport

NIEUWE PEKELA - Op een zeer slecht veld in Beerta heeft PJC zondagmiddag nipt van hekkensluiter THOS gewonnen: 1-2.

,,Het veld was onbespeelbaar. Onbegrijpelijk dat de scheidsrechter het door heeft laten gaan. De bal kon nog geen drie meter normaal over het veld rollen. Positiespel was bijna onmogelijk en dat ging wel ten koste van ons spel”, zegt PJC-trainer Wouter Valeton over de grasmat in Beerta.

Gemiste strafschop 

Mede door de ronduit belabberde ondergrond had PJC het niet makkelijk. Voetballend wilde het allemaal niet zo vlotten en bij momenten waren de Pekelders ook nog eens slordig. ,,In de eerste helft verloren we achterin bij het opbouwen vier keer de bal, alleen THOS strafte het niet af. Ook misten zij bij 0-0 een penalty”, zegt Valeton.

Fantastische goal

Jeroen Jager brak de wedstrijd uiteindelijk open. ,,Met een fantastische goal van 25 meter in de kruising”, zegt Valeton. Na rust trok THOS de stand snel gelijk maar, met veel spelers van het tweede elftal, vloeiden de krachten bij de thuisploeg snel weg. De PJC-defensie stond in het restant bovendien als een huis. ,,Rik Roelfsema speelt hier week in, week uit een stabiele, belangrijke rol in”, prijst Valeton.

Verlossende treffer

Ondertussen was het nog wel spannend, omdat het de Pekelders maar niet lukte om op voorsprong te komen. ,,We misten in de tweede helft zoveel open kansen, dat ik dacht dat het niet meer zou gaan lukken”, zucht Valeton. In de slotfase zorgde Harold Hut alsnog voor de verlossende treffer. Aangever van de 1-2 was Jesse Bosch.

Spits naar Argentinië 

,,Met zestien punten staan we nu redelijk stabiel in de middenmoot. Met wel de kanttekening dat Tom van der Schuur weer uitviel met een hamstringblessure, dus die zijn we weer een aantal weken kwijt. En onze andere spits, Jur Bontjer, is voor een jaar naar Argentinië vertrokken. Dus de spoeling wordt weer dunner.”