Afbeelding

Derde zege op rij voor Meeden

MEEDEN - Het zijn mooie tijden voor Meeden; zaterdag werd alweer de derde zege op rij geboekt. In Winschoten werd met 1-2 gewonnen van BATO.

De thuisploeg had in de openingsfase het betere van het spel. ,,In de eerste paar minuten kwam BATO een keer gevaarlijk door over hun linkerkant. Daar kregen ze ook een kansje uit, die niet benut werd. Daarna kwamen wij beter in het spel. We kregen ook wel kansen, maar die werden ook niet benut. Daarnaast was de laatste pass vaak onnauwkeurig”, zegt Meeden-trainer Jaap Veldhuis. Meeden werd daarnaast gevaarlijk uit hoekschoppen. Eén van die corners leverde de openingstreffer op: Sjoerd van der Veen kopte vijf minuten voor de rust de 0-1 tegen de touwen.

Opnieuw rake kopbal

,,In de tweede helft begon BATO meer te drukken, zonder grote kansen te creëren. Wij kregen in de tegenaanval grote kansen, maar ook nu ontbrak de nauwkeurigheid in de afronding of de eindpass”, meldt Veldhuis. Acht minuten voor tijd viel alsnog de 0-2. Na een goede actie van Jay van Weerden kopte Mark Slim raak.
,,Het werd in de slotfase nog spannend toen de scheidsrechter BATO een penalty en een paar vrije trappen cadeau gaf”, vertelt Veldhuis. ,,De penalty werd gemist, maar in de laatste minuut van de blessuretijd ging een vrije trap er wel in.” Die 1-2 was ook de eindstand.

‘Dikverdiende overwinning’

Veldhuis was zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. ,,Al met al was het een dikverdiende overwinning, die te laag uitviel. De inzet was prima en met name in de eerste helft was het spel naar behoren.”