De
De

Zwemmers THOR in vorm tijdens Speedo Jaargangwedstrijden

Sport

WILDERVANK - Zwemmers Mirthe Ettema en Lana Keizer van THOR uit Wildervank hebben uitstekend gepresteerd op de Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden.

De Speedo Jaargangwedstrijden is hét zwemevenement voor de snelste 24 minioren van Nederland. Het is dus al een topprestatie dat zwemsters van THOR zich hiervoor hadden geplaatst. Er had zelfs nog een derde THOR-zwemsters in actie kunnen komen. Lieke Keizer stond namelijk reserve voor de 100 meter rugslag. Helaas voor haar had er niemand afgezegd en mocht ze dus niet in actie komen. Desondanks was het een hele ervaring.

Supertijden

Mirthe Ettema zwom op de zaterdag supertijden op de 100 meter vrij (5e) en 200 meter vrij (8e). Zondag deed ze het zelfs nóg beter. Ze werd twee keer tweede van Nederland. Ze pakte zilver op zowel de 50 meter vrij als op de 100 meter rugslag. Op de 100 meter schoolslag werd ze ook nog achtste.

Persoonlijk record

Lana Keizer verbeterde zichzelf zaterdag op de 100 meter vrije slag met maar liefst 2,17 seconden. In een nieuw persoonlijk record werd ze negende. Op de 200 meter wissel werd ze zeventiende. Een dag later zwom ze zelfs op elke slag een persoonlijk record. Dat was nog eens pieken op het juiste moment. Op de 100 meter rug werd ze zestiende, op de 100 meter schoolslag veertiende en op de 100 meter wisselslag twaalfde.