Afbeelding

Belangrijke zege Bareveld in Gieterveen

Sport

BAREVELD - Vierdeklasser Bareveld heeft zondag in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege geboekt. Op bezoek bij concurrent Gieterveen werd met 0-1 gewonnen. 

‘Een strijd niet alleen om de punten, maar ook om de eer van de streek’. Zo kondigde Bareveld de derby tegen Gieterveen aan. De stand op de ranglijst maakte de streekderby wel extra pikant. Beide ploegen kunnen de punten namelijk bijzonder goed gebruiken om een afdaling naar de vijfde klasse te voorkomen. 

Bareveld trok uiteindelijk aan het langste eind, dankzij een treffer van Arnold Schuitema. ,,De zege was meer dan verdiend. We waren gewoon de betere ploeg. Eigenlijk hebben we maar twee mogelijkheden weggegeven. Kansen kun je die momenten niet eens noemen”, zegt Bareveld-trainer Tammo van Weerden. 

‘Had bij rust al 0-2 moeten staan’ 

Bareveld had dus de bovenhand, maar het duurde lang voordat Schuitema doel trof: pas in de 66e minuut werd de ban gebroken.  ,,Bij rust had het al 0-2 moeten zijn maar dan komt ons manco naar voren: het moeilijk kunnen scoren. Maar goed; het was een belangrijke overwinning. En de concurrentie liet gunstige uitslagen zien”, zegt Van Weerden. ,,Nu is het zaak om door te gaan en proberen meer wedstrijden te winnen. De volgende wedstrijd is tegen Siddeburen en dat zal niet makkelijk zijn. Maar over zondag ben ik zeker tevreden dat de heren gevoetbald hebben zoals we hadden afgesproken.”