Afbeelding

Damacota boekt grote zege op Westerlee

Sport

NIEUWE PEKELA - Damacota heeft zaterdag de vijde zege op rij geboekt. In eigen huis waren de Pekelders met 5-0 te sterk voor Westerlee.

,,In de eerste helft domineerden wij. Bij rust stond het al 3-0”, zegt Damacota-trainer Kor Schreuder. Halverwege de eerste helft opende Ricardo Vonk de score vanuit de rebound. Een minuut later tekende Lars Horlings op aangeven van Erjon Hoti voor de 2-0. Hoti zelf maakte er 3-0 van. Hij scoorde na een voorzet van Wylan Molema.

‘Voetballen om het voetballen’

,,In de tweede helft waren we dominant, maar er kwamen te weinig kansen uit voort. We hebben veel de bal gehad, maar daar te weinig mee gedaan. Het was voetballen om het voetballen. We gingen teveel in het spel van de tegenstander mee en het tempo was te laag”, zegt Schreuder over het optreden van zijn manschappen na rust.

Pas in de absolute slotfase kwam Damacota weer aan scoren toe. Op aangeven van Anko Davids zorgde Erjon Hoti voor de 4-0 en even later maakte hij er vanuit een voorzet van aanvoerder Gaatze Postma ook 5-0 van.

Damacota is de komende twee weken vrij. ,,Daarna krijgen we drie zware wedstrijden, tegen CEC, VVS en Bargeres”, aldus Schreuder. Die clubs vormen op dit moment, samen met Damacota, de top-vier in de vijfde klasse F.