Afbeelding

Tiental DWZ in restant tegen Woltersum onderuit

Sport

ZUIDWENDING - DWZ heeft zondag in het restant tegen Woltersum de 1-0 verkregen voorsprong niet over de streep kunnen trekken. De Wieke Zuidwending ging in eigen huis en met tien spelers alsnog onderuit: 1-2.

Het duel tussen DWZ en Woltersum werd onlangs, tot verbazing van velen, gestaakt. In een sportieve wedstrijd ging het in minuut 41 eventjes mis, toen de keeper van Woltersum het spel snel wilde hervatten en de bal hard op de rug van een DWZ-speler gooide. Die was een beetje gefrustreerd en gaf de keeper een duw. De scheidsrechter trok meteen rood. Na dit moment kibbelden de speler van DWZ en de keeper van Woltersum nog even na en dat was voor de scheidsrechter voldoende om de wedstrijd definitief te staken.

Hervatten bij 1-0 voorsprong

Zondag werd het restant uitgespeeld, met een 1-0 voorsprong voor DWZ op het scorebord. Die voorsprong werd verkregen door een treffer van Haradin Kelmendi, op aangeven van Dionis Berisha. Die voorsprong was ook terecht, maar zondag ging het met een man minder op het veld toch nog mis.

Meteen in de nog te spelen laatste minuten van de eerste helft werd het 1-1. Na balverlies op het middenveld werd Cees bij de Leij van Woltersum weggestoken en hij liet Brandon Kroon met een schuiver kansloos. ,,In de tweede helft vergaten we te scoren. Martin Muurman, Dionis Berisha, Serhat Yilmaz en Bilal Jeiari misten 100 procent kansen”, treurt DWZ-trainer Jans Vazel.

‘Wilden te graag’

Een kwartier voor tijd werd het 1-2. Weer was Bij de Leij, in het verleden nog actief in de eerste klasse met Gorecht, trefzeker. Bij die 1-2 bleef het ook. Vazel: ,,In het laatste kwartier liepen we uit onze posities. We wilden te graag op jacht naar de 2-2, maar dat kwam ons spel niet ten goede.”