Afbeelding

Biljarter Roelof Eefting uit Wildervank naar Regionale Finale in Kampen

Sport

WILDERVANK - Biljarter Roelof Eefting van biljartclub Central uit Wildervank heeft zich geplaatst voor de Regionale Finale Bandstoten Hoofdklasse.

Het toernooi wordt op 17, 18 en 19 mei gehouden in Kampen. Deze finale is een tussenstap naar de Nederlandse kampioenschappen.

Uitdagend en fascinerend spel

Het bandstoten is volgens Eefting een uiterst uitdagend, maar ook fascinerend spel. Bij deze spelvorm moet de speelbal ten minste één band geraakt hebben voor de tweede bal te raken

De Wildervanker heeft besloten te stoppen met regulier biljarten, waarbij hij regelmatig series maakte van 387, 300, 250 en 200 punten. Ook met het driebanden, waarbij hij ooit een serie van 18 behaalde, is hij gestopt vanwege tijdgebrek en het onvermogen om ‘s avonds te spelen vanwege zijn betrokkenheid bij het runnen van Tors-Gym, een sportschool in Wildervank. Hier bevindt zich ook de biljartstudio van Roelof Eefting.

In vorm

In de aanloop naar de wedstrijden in Kampen is Eefting in vorm. Deze week scoorde hij nog een serie van 68 met bandstoten op zijn eigen biljarttafel en twee weken geleden behaalde hij een serie van 52 bandstoten tegen een clubgenoot, wat als hoog beschouwd wordt.