Afbeelding

Kerk en orgel Wildervank virtueel beschikbaar

Algemeen

WILDERVANK - Omdat Open Monumentendag dit jaar lastig te organiseren is, heeft de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank de kerk en het orgel beschikbaar gemaakt voor een virtueel bezoek. 

De Grote Kerk in Wildervank is  tijdens Open Monumentendag op zaterdag 12 september overdag niet open, maar de kerk kan virtueel bezocht worden. Er kan zelfs een kijkje genomen worden in het orgel.  

Commissielid Wim de Olde heeft met een bijzondere 3D-scanner de hele kerk in beeld gebracht. Na bewerking konden de beelden met speciale software gepubliceerd worden. De kerk virtueel bezoeken kan via de website www.walckerwildervank.nl.  

Orgelconcert

Het traditionele Jan Bosch-orgelconcert gaat wel door.  In samenwerking met de Foto- en Video­groep Wildervank worden tijdens dit concert films over Wildervank vertoond. Voor de pauze is er een film uit 1956 en na de pauze volgt een samenstelling uit verschillende jaren. Vincent Hensen-Oosterdijk, cantor-organist van de Nicolaïkerk in Appingedam, zal de oude filmbeelden van Wildervank begeleiden met orgelmuziek. De in Winschoten geboren Hensen-Oosterdijk begon zijn muzikale carrière op jonge leeftijd als organist van de huidige protestantse gemeente Oude Pekela. 

Het concert in Wildervank start om 20:00 uur. In verband met het coronavirus geleden er wel enkele huisregels. Zo kunnen bezoekers de kerk alleen ingaan via Concordia en moet men bij binnenkomst naam en telefoonnummer noteren. Verder is uiteraard ook hier de anderhalve meter-regel van kracht.