ZNC is onder leiding van Henk Blijham uitstekend aan het seizoen begonnen.

Muntendam en ZNC houden gelijke tred: beide derdeklassers winnen

Algemeen

MUNTENDAM - De derdeklassers Muntendam en ZNC hebben zondag opnieuw elkaars prestaties gekopieerd. Ditmaal boekten beide ploegen een zege. Muntendam en ZNC staan nu op zeven punten uit drie duels.

Muntendam was zondag met 6-4 te sterk voor Nieuw Roden. De thuisploeg stond na een half uur spelen met 2-0 voor door treffers van Michael Ploeger en Jarno de Vries. Kort voor rust gaf Muntendam de voorsprong volledig uit handen en na twee snelle tegentreffers ging men met een 2-2 aan de thee.

Na een uur spelen werd het zelfs 2-3. Muntendam toonde echter veerkracht en een minuut later zorgde Ploeger voor de 3-3. Vervolgens stond Maikel Hut op. Hij scoorde in een tijdsbestek van nog geen tien minuten tweemaal en zorgde daarmee voor een comfortabele marge. Tussendoor werd de tegenstander, doordat een Drent zijn tweede gele prent ontving, bovendien tot een tiental gereduceerd. Kort voor het laatste fluitsignaal gooide Patrick Vasse het duel in het slot, al maakten de Drenten er daarna nog wel 6-4 van. Op de overwinning viel weinig af te dingen.

ZNC

Door een goal van Maarten Hager diep in de extra tijd rekende ZNC in eigen huis af met Groninger Boys. Het werd 3-2. ZNC liet in de eerste helft diverse mogelijkheden om de score te openen liggen. Pas halverwege het eerste bedrijf brak Jordy Brust de ban. ZNC was veel beter, maar zag Groninger Boys wel op gelijke hoogte komen.

Na de rust kregen de Stadjers een aantal prima kansen om op 1-2 te komen. Uiteindelijk was het Pong Clemencia, voormalig voetballer van BV Veendam, die de bezoekers op voorsprong schoot. ZNC, dat moeite bleef houden om de toch grote kansen om te zetten in goals, kreeg in de slotfase loon naar werken toen Jeffrey van der Veen voor de 2-2 tekende.

Het duel zou voor de Brouksters een nog mooier slot krijgen. Eerst kon een van de Stadjers inrukken omdat hij wegens praten zijn tweede gele kaart had gekregen en diep in de extra tijd zorgde Maarten Hager vervolgens voor de winnende 3-2.