Afbeelding

Muntendam haalt uit: 1-7

Algemeen

MUNTENDAM - Derdeklasser Muntendam heeft zondag een forse zege geboekt. Op Sportpark West-End in Groningen werd gastheer Groninger Boys met 1-7 verslagen.

Muntendam was niet alleen voetballend beter, maar toonde zich ook nog eens bijzonder effectief. De bezoekers wisten nagenoeg elke grote kans om te zetten in een doelpunt. Halverwege de eerste helft stond het al 0-2, via twee treffers van Michael Ploeger. Ook Maikel Hut, Michael Imminga en Peter Piening waren voor de rust trefzeker.

Kort voor rust deed Groninger Boys nog wel iets terug, maar wat de thuisclub liet zien was te weinig om Muntendam van zijn stuk te brengen.

Na ruim een uur spelen zorgde Michael Ploeger met zijn derde treffer van de middag voor een 1-6 tussenstand. Het slotakkoord was voor Maikel Hut, die twaalf minuten voor tijd de zevende Muntendammer goal liet aantekenen.

Koploper

Het was de grootste overwinning in competitieverband sinds 7 april 2019. Toen werd SVZ met 10-0 opgerold. Door de zevenklapper is Muntendam bovendien de nieuwe koploper in 3B, al is de stand door de coronaperikelen wel wat vertekend. HSC en ZNC hebben namelijk net zoveel verliespunten als Muntendam, maar speelden een duel minder.