Afbeelding

Pekelder Boys en PJC winnen

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Vierdeklassers Pekelder Boys en PJC hebben zondag een overwinning geboekt.

Pekelder Boys rekende in eigen huis af met Gieterveen. De Boys keken al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar in de tiende minuut trok de thuisploeg de stand gelijk. Na snel omschakelen schoot Harold Hut, op het randje van buitenspel, de 1-1 tegen de touwen. Aan de 1-2 ging even later een arbitrale blunder vooraf. Dat de bal ruim over de zijlijn was gerold, werd niet opgemerkt. Een van de Drenten dook vervolgens op voor de uitkomende keeper en schoot raak. Als goedmakertje werd even later de 1-3 afgekeurd.

Na rust kwam Pekelder Boys een stuk beter voor de dag. De dapper strijdende thuisploeg legde veel energie in de wedstrijd en won de slag op het middenveld. Een kwartier voor tijd leverde dat de 2-2 op: Jorn van Stiphout schoot een van de lat teruggekeerde bal binnen. Een vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd. Dankzij een handig overstapje maakte Eric Burema er even later zelfs 3-2 van.

Vier goals van Tom van der Schuur

Pekelder Boys staat nu met zes punten uit drie duels op gelijke hoogte met PJC. De formatie uit Nieuwe Pekela boekte tegen Kwiek de tweede zege van het seizoen. Tom van der Schuur was de grote man: hij scoorde in de met 5-2 gewonnen wedstrijd vier keer. Van der Schuur verdeelde zijn treffers keurig over beide helften. Zijn goals zorgde voor een 2-0 ruststand en pas na zijn derde treffer deed Kwiek wat terug. Het was echter te weinig. Van der Schuur zorgde vervolgens voor een 4-1 tussenstand. Het werd uiteindelijk 5-2. De laatste Pekelder treffer werd gemaakt door  Bert Meijer.