Een van de vele goals van Meeden in beeld. Foto: Bert Woltjes.

Weer zege met dubbele cijfers voor Meeden

Algemeen

MEEDEN - Een week na de 14-2 zege bij Froombosch heeft Meeden zondag opnieuw de dubbele cijfers gehaald. In eigen huis werd Oldambtster Boys op de pijnbank gelegd: 11-1.

Met dubbele cijfers winnen van Oldambtster Boys is eigenlijk ook wel wat er van Meeden verwacht mocht worden. De ploeg uit Nieuw Scheemda heeft de tegenwoordig een abonnement op dikke nederlagen. Vorig seizoen werden er met regelmaat tien of meer tegentreffers geïncasseerd en tot de ontmoeting met Meeden gingen ook al twee van de drie duels met dubbele cijfers verloren. Zowel tegen Blauw Geel ’15 als tegen Groen Geel slikten de Boys elf tegentreffers.

Prima eerste helft

Ook Meeden was elfmaal trefzeker tegen Oldambtster Boys. De thuisploeg speelde een prima eerste helft. Binnen tien minuten stond het al 3-0. Dennis Nagel kopte in de derde minuut de openingstreffer tegen de touwen en amper bekomen van de schrik verdubbelde Martijn Niemeijer, aangever bij de eerste treffer, de score. Niemeijer stond ook aan de basis van de 3-0 in de negende minuut. Uit zijn hoekschop was Patrick Hoving trefzeker.

Meeden ging vrolijk verder en scoorde tussen de 11e en 18e minuut opnieuw drie keer. Dennis Nagel (2x) en Martijn Niemeijer waren de doelpuntenmakers. Vreemd genoeg werd er in het restant van het eerste bedrijf nog slechts één keer gescoord. Na ruim een half uur spelen zorgde Joey Kor voor de 7-0.

voldoende tijd

Na rust, toen veel meer spelers van Meeden op zoek waren naar een treffer, oogde de thuisploeg minder scherp. Toch kwam het via Patrick Hoving kort na rust op 8-0. Nadat de bezoekers iets terug gedaan hadden, maakte Wout Cannegieter er 9-1 van. Er was toen nog een kwartier te spelen, dus Meeden had voldoende tijd om de dubbele cijfers te halen. Dat lukte ook. Nick Oorburg kopte uit een corner de tiende tegen de touwen, waarna vijf goalgetter Dennis Nagel voor het slotakkoord zorgde.

Opvallend genoeg won Meeden vorig seizoen ook al met 11-1 van Oldambtster Boys. In het seizoen 2018/19 leverde Meeden-Oldambtster Boys tien treffers op. Toen werd het 7-3.