Vanaf links Henk Jan Meijer, Anja en Rik Poortman van Electro World Poortman.
Vanaf links Henk Jan Meijer, Anja en Rik Poortman van Electro World Poortman.

Electro World Poortman is verhuisd naar De Helling

Algemeen

OUDE PEKELA - Na meer dan veertig jaar gevestigd te zijn geweest aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela, is Electro World Poortman verhuisd naar De Helling 8. Vandaag heeft men de deuren op de nieuwe locatie geopend.


De verhuizing is voorspoedig verlopen. Wel had de elektronicawinkel een extra dag nodig om de puntjes op de i te zetten en daarom was men gisteren gesloten.

De verhuizing zorgt bij mede-eigenaar Anja Poortman voor gemengde gevoelens. ,,We hebben ruim veertig jaar aan de Feiko Clockstraat gezeten. Daar zijn mijn ouders met de winkel begonnen en zijn wij groot geworden. Daar ligt dus heel veel historie.” In het kader van de vernieuwing van het centrum van Pekela kreeg de Electro World Poortman echter de kans geboden om naar een nog betere locatie te verhuizen. ,,Een A-locatie”, zegt Poortman. ,,We zitten aan De Helling, dicht bij het winkelcentrum zelf, en daardoor hopen we meer winkelbezoeken te genereren.” 

Qua vloeroppervlakte gaat de elektronicawinkel er niet eens zo veel heel op vooruit. ,,Maar in de indeling is wel gebruiksvriendelijker. In het oude pand stonden bijvoorbeeld palen midden in de ruimte. Nu is het wat makkelijker in te richten”, vertelt Poortman. 

Vanwege de corona-maatregelen was het vandaag niet mogelijk om een grote opening te houden. ,,Maar we zullen de komende weken wel een aantal leuke aanbiedingen hebben”, zegt Anja Poortman. ,,En zodra het kan gaan we alsnog iets feestelijks organiseren.”