Afbeelding

Wandelen vanuit het MAC in Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - Vanuit het MAC in Muntendam starten er vanaf november diverse wandelgroepjes voor liefhebbers vanaf 20 jaar. 

,,In deze coronatijd kunnen er heel wat minder activiteiten binnen plaatsvinden, daarom gaan we een aantal wandelgroepen starten’’, aldus Hanita Beumkes van het MAC. ,,Mensen kunnen zich aanmelden voor een wandelgroep met voorkeursmoment en eventueel aangeven met wie ze graag samenlopen. Dan gaan we groepen indelen.’’

De groepjes mogen vanwege de coronaregels niet groter zijn dan vier personen en de wandelaars moeten natuurlijk rekening houden met de 1,5 meter afstand van elkaar. Beumkes: ,,Desondanks kan het heel gezellig zijn. De groepjes vertrekken op verschillende tijden vanaf het MAC. Dat is de basis waar na afloop een gezellig kopje koffie of thee gedronken kan worden. Meedoen is gratis.’’

Slak, Schildpad of Haas

Wie graag wil wandelen maar niet al te fit is, kan zich inschrijven voor de groep ‘Slak’. Die lopen in het begin niet langer de 20 minuten. Wie nog redelijk loopt, kan meedoen aan de ‘Schildpad’-groep en wie geen problemen heeft om een uurtje te lopen, kan zich aansluiten bij de groep ‘Haas’. Er wordt dus rekening gehouden met de capaciteiten en de wandelingen duren voor de verschillende groepen tussen de 20 en 60 minuten. 

,,De namen zijn grappig bedoeld natuurlijk, maar zo hopen voor elk wat wils te bieden. De wandelgroepen worden zelfstandige groepjes zonder groepsleider, gewoon voor de gezelligheid wandelen met elkaar, zonder druk’’, aldus Hanita Beunkes. 

Aanmelden kan via telefoon 0598-729393.