Schrijver en supporter Klaas Fleurke. Foto: Marc Fleurke.
Schrijver en supporter Klaas Fleurke. Foto: Marc Fleurke.

Tweede deel voetbalboek ‘De Langeleegte huilt’ verschijnt begin volgend jaar

Algemeen

VEENDAM - Het tweede deel van het boek De Langeleegte huilt, over de voormalige profclub SC Veendam, zal  begin volgend jaar verschijnen. De ondertitel van het voetbalboek is Meer verhalen over de opkomst, glorietijd en ondergang van het profvoetbal in Veendam.

,,Het was weer een hele klus”, zegt schrijver én supporter Klaas Fleurke. ,,Inlezen, interviewen, schrijven, schrappen, schaven, sparren met mijn meeleespanel en uit een omvangrijk aanbod bijpassende foto’s selecteren en daarvan de rechtmatige bronnen proberen te achterhalen. Ik zit nu in een fase van drukproeven controleren. Maar na bijna drie jaar zwoegen en ploeteren, mag het resultaat er straks zijn”, aldus de auteur.

Veel voldoening 

,,Ik verdien er geen rooie cent aan en het kost veel tijd en energie, maar dat heb ik er graag voor over. Het is nu eenmaal een hobby van me om mooie verhalen te maken. En het geeft veel voldoening als lezers dat kunnen waarderen.”
In dit lang verwachte tweede deel borduurt schrijver én supporter Klaas Fleurke voort op zijn succesvolle vorige boek De Langeleegte huilt. Voetballiefhebbers zullen blij verrast worden met wederom een serie meer dan lezenswaardige verhalen over de voormalig profvoetbalclub Veendam.

Ondergang

De oud-onderwijsman neemt de lezer in dit vervolgboek opnieuw mee langs diverse hoogte- en dieptepunten in de historie van betaald voetbalclub Veendam, waarbij vooral het ondergangsverhaal een nadere beschouwing krijgt. De ontmanteling van de bekendste cultclub van Nederland in retrospectief. Vele vragen die in het eerste deel onbeantwoord bleven, worden in dit boek wél beantwoord. Het rondje langs de verschillende velden in de organisatie van betaald voetbalclub Veendam en zelfs daarbuiten levert verrassende verhalen en nieuwe inzichten op. Bekende en minder bekende betrokkenen halen in De Langeleegte huilt, deel 2 uit en schieten meestal raak.

Exclusieve interviews en foto’s

Het profavontuur aan De Langeleegte komt tot leven via exclusieve interviews en foto’s. De auteur is er in geslaagd de cultstatus van deze profclub verder te doorgronden, hetgeen leidt tot een opzienbarende reconstructie. Waarom ging het uiteindelijk, na bijna 59 jaar, tóch mis?

Iemand die het schrijfproces van de auteur professioneel heeft begeleid en beoordeeld, vindt dat de schrijver met dit vervolgdeel een ‘stevig verhaal’ heeft neergezet. Een bekende burgemeester, die het voorwoord heeft geschreven, schrijft dat Klaas Fleurke met dit boek een ‘nieuw, prachtig exemplaar’ toevoegt aan alle werken die er tot dusver zijn verschenen over bvo Veendam. ,,Hij laat mensen vanuit verschillende geledingen van binnen én buiten de club aan het woord. Er ontstaat een fraaie caleidoscoop van mensen die de club allemaal op hun eigen wijze hebben beleefd.”

Definitieve titel 

De definitieve titel van het boek blijft vooralsnog een verrassing. De schrijver wil alleen kwijt dat het verwijst naar een hoopvolle toekomst.Het verhalenboek levert met een omvang van ongeveer 400 bladzijden in ieder geval veel lees- en kijkplezier op.Meer informatie over het boek is vanaf 1 december te vinden op de Facebookpagina De Langeleegte huilt en via de website www.klaasfleurke.nl.