Afbeelding

Vergunning voor zonnepark Eekerpolder

Algemeen

MEEDEN - De gemeente Midden-Groningen heeft onlangs de bouwvergunning voor zonnepark Eekerpolder bij Meeden afgegeven. Inmiddels is ook de SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) aangevraagd. Medio april wordt de uitslag hierover verwacht.


Ondertussen groeit de coöperatie die streeft naar de aanleg van het zonnepark ten noorden van de spoorlijn bij Meeden en achter de schermen wordt volop nagedacht over de toekomstige ontwikkelingen.

De communicatie hierover is in deze coronatijd natuurlijk een uitdaging. Mensen uitnodigen -als grote club in het buurthuis- of thuis een persoonlijk een gesprek hebben, gaat niet of nauwelijks. Afstand houden is immers het devies. Aan de andere kant wil de coöperatie dolgraag mensen ontmoeten, informeren en ideeën uitwisselen. Via Facebook, de website en advertenties en stukjes in de krant wordt nu contact gelegd met inwoners van Midden-Groningen. Binnenkort komen daar nog nieuwsbrieven bij. Verder is men van plan om zelf ee papieren krant te gaan uitbrengen, die wordt verspreid in Meeden en Zuidbroek. 

Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden om lid te worden van de coöperatie, waar ze hun inbreng kunnen leveren. Zie voor meer informatie www.eekerpolder.nl. Mensen die de nieuwsbrief willen ontvangen, kunnen mailen naar info@eekerpolder.nl..