Afbeelding

KNVB: Herstart competitie nog steeds realistisch

Algemeen

VEENDAM - Een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal is volgens de KNVB nog steeds ‘realistisch en haalbaar’.

Ook nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen. Dat heeft de KNVB vandaag laten weten. 

Opdelen of eerste seizoenshelft 

Begin december werd duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven er twee scenario’s over. In een scenario worden de huidige competities opgedeeld in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld. De tweede optie is het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

Te vroeg voor definitief besluit 

,,Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s”, aldus de voetbalbond. ,,Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar.” 

De KNVB zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit nemen over de hervatting van de competities.