FC Groningen-speler Bart van Hintum is dit jaar de ambassadeur van Scoor een Boek.
FC Groningen-speler Bart van Hintum is dit jaar de ambassadeur van Scoor een Boek.

Vierduizend kinderen doen mee aan Scoor een Boek

Algemeen

VEENDAM - Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren Biblionet Groningen, Biblionet Drenthe en Forum Groningen samen met FC Groningen in de Maatschappij ook dit jaar het leesproject Scoor een Boek uit.


Het project Scoor een Boek koppelt voetbal aan lezen. En dat blijkt al jaren een succesvolle formule te zijn om leerlingen uit de groepen 5 en 6 aan het lezen te krijgen. De komende 10 weken gaan 4000 leerlingen uit 188 klassen aan de slag. Daarbij worden ze door middel van video’s aangemoedigd door FC Groningen-speler Bart van Hintum.

Aftrap via YouTube 

Scoor een Boek wordt woensdag 3 maart afgetrapt door middel van een live-uitzending via YouTube. Tijdens de aftrap zien de leerlingen hoe Bart van Hintum en FC Groningen-mascotte Groby een plek proberen te veroveren in het Scoor een Boek! Team 2021.

Het hele gezin doet mee

In de thuiseditie van Scoor een Boek doet dit jaar het hele gezin mee. Ze kunnen onder andere het razendsnelle bordspel Blessuretijd spelen. Voor elke opdracht die de gezinnen uitvoeren, scoren ze punten voor hun klas. De klas met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen. De opdrachten in de thuiseditie zijn gericht op samen lezen, spelen taal en bewegen, en dragen bij aan een taalrijke thuisomgeving. Gezinnen kunnen zich aanmelden via www.scoorthuis.nl.