Een impressie van het nieuwe onderkomen van De Romein Group in Veendam.
Een impressie van het nieuwe onderkomen van De Romein Group in Veendam.

Officiële start van nieuwbouw De Romein Group in Veendam

Algemeen

VEENDAM - De officiële start van de nieuwbouw van De Romein Group aan de Industrieweg 12 in Veendam is vorige week van start gegaan.


Het is 15 jaar geleden dat De Romein Group haar bedrijfsactiviteiten is gestart. De Romein Group is een kennisorganisatie die door heel Europa overheden en bedrijven ondersteunt met onder meer de kabelaanleg en pijpleidingenbouw. Men biedt een totaalpakket op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. Met ruim 200 medewerkers in vaste dienst, een scala aan graafmachines, vrachtwagens en HDD-gestuurde boormachines is De Romein Group niet meer weg te denken in de aannemingswereld.

Vestigingen in Frankrijk, België en Duitsland 

Naast de hoofdvestiging in Veendam zijn er nevenvestigingen in Drongen (België), Chantilly (Frankrijk) en in de Duitse plaatsen Wiedemar, Marne, Neermoor (DL) en Apen. Eigenaar en oprichter van De Romein Group, Robin Meijer, is geboren en getogen in Veendam en mede om die reden is de hoofdvestiging gezeteld in Veendam. 

Van drie locaties in Veendam naar één 

Door de aanhoudende groei van het bedrijf zijn de activiteiten van het hoofdkantoor en support/werkplaats op dit moment verspreid over drie locaties in Veendam. Dat wordt door de nieuwbouw teruggebracht naar één locatie aan de Industrieweg. De Romein Group beschikt daar over een terrein van circa 22.000 vierkante meter. Eind van dit jaar moet de verhuizing naar de nieuwe locatie gerealiseerd zijn. De nieuwe locatie biedt plaats aan 70 kantoormedewerkers, een goed uitgeruste werkplaats voorzien van moderne technieken alsmede een eigen wasplaats en buitenoverkapping.

Eerste handeling 

Donderdag was de officiële start van de nieuwbouw. De eerste handeling, het plaatsen van het eerste fundament van de buitenoverkapping, is verricht door de ouders van Robin Meijer, Joop en Ineke Meijer, in het bijzijn van familie en directie.