Maaike van der Haar biedt haar cd aan burgemeester Hoogendoorn aan.
Maaike van der Haar biedt haar cd aan burgemeester Hoogendoorn aan.

Kinder-cd Maaike van der Haar voor burgemeester Midden-Groningen

Algemeen

TRIPSCOMPAGNIE - Maaike van der Haar uit Tripscompagnie heeft maandag het eerste exemplaar van haar nieuwe album aan burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen aangeboden.


Van der Haar schrijft kinderliedjes onder de naam Mizzemos en Hoogendoorn bleek erg enthousiast over haar muziek. ,,Tijdens de Nationale Voorleesweken, toen het boek Coco kan het! centraal stond, kon de voorstelling met drie nieuwe liedjes die ik bij het boek geschreven had vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Ik zag dat de burgemeester het boek ging voorlezen in de bibliotheek en in een opwelling heb ik hem een berichtje gestuurd met een link naar mijn liedjes. Zijn reactie daarop was zó leuk, zó enthousiast: dat deed me heel goed na de teleurstelling van het moeten annuleren van de voorstelling waarin ik zoveel werk en tijd had gestoken’’, aldus Van der Haar.

Zoals je bent 

Op het nieuwe album Zoals je bent staan 19 kinderliedjes die gaan over de natuur, mogen zijn zoals je bent en allerlei dingen - stenen verzamelen, alles zelf willen doen, je bezeren - uit het dagelijks leven van peuters, kleuters en hun ouders. ,,Mijn doel is om mooie, rustige liedjes te schrijven die tot de verbeelding van kinderen spreken én ook voor ouders fijn zijn om te horen.”

Creëren van mooie dingen

Sinds eind 2019 schrijft Van der Haar als Mizzemos rustige kinderliedjes, (luister)verhalen en voorstellingen voor kinderen. Daarvoor werkte ze als docent muziek op verschillende scholen en instellingen. ,,Ik heb altijd al veel voldoening gehaald uit het creëren van mooie dingen. Dat ik dat nu op deze manier kan doen, is iets waar ik elke dag weer blij van word’’, aldus de Tripster zangeres. Het album is op Spotify te beluisteren. De cd is te verkrijgen via www.mizzemos.nl.