Afbeelding

Bibliotheken helpen Groningers met verkiezingen

Algemeen

VEENDAM - De bibliotheken in de provincie gaan Groningers helpen zich voor te bereiden op de komende verkiezingen.


Nederland gaat volgende week naar de stembus. In het kader van deze verkiezingen organiseert Biblionet Groningen online activiteiten. Op verschillende manieren kunnen Groningers meepraten en informatie krijgen over de verkiezingen.

Brief aan Nederland

Een van de activiteiten is de Brief aan Nederland. De bibliotheken roepen Groningers op om een brief te schrijven waarin ze hun droom voor Nederland en de provincie Groningen delen. Op biblionetgroningen.nl/brief-aan-nederland wordt een selectie van alle brieven gepubliceerd. Het doel is om politici te inspireren en Groningers te motiveren om na te denken over ieders dromen voor Nederland en de provincie Groningen.

Democraiequiz

Ook kunnen belangstellenden zondag meedoen met de Democratiequiz via Facebook Live. Een dag later, maandag 15 maart, vindt er via Zoom een gesprek plaats over de politiek met filosofe Sanne ten Wolde. Op de Facebookpagina van Biblionet Groningen wordt bijna dagelijks een video gepubliceerd over thema’s uit de Stemwijzer.

Jongeren

Jongeren kunnen vragen stellen aan politici via de Instagram van Biblionet Groningen met behulp van de hashtag #jongerenvoorpolitiek. Biblionet Groningen zorgt ervoor dat lokale politici daarop reageren. Ook zijn er vanaf vandaag verkiezingskranten in eenvoudige en heldere taal af te halen in de bibliotheken van Biblionet Groningen.

Alle activiteiten zijn terug te vinden op biblionetgroningen.nl/verkiezingen.