Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek.
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek.

‘Kriskras door Friesland’ in Treinmuseum Zuidbroek

Algemeen

ZUIDBROEK - De wisselexpositie ‘Kriskras door Friesland’ is vanaf volgende maand te zien in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek.


In de expositie komt de geschiedenis van de Noord-Friesche Locaalspoorweg-Maatschappij (NFLS) en de Nederlandse Tramweg Maatschappij (NTM) aan bod. Beide ondernemingen zagen rond 1900 het levenslicht en speelden een belangrijke rol in het Noord-Nederlandse vervoer.

Coronamaatregelen

Vanaf 17 april is de expositie te bezichtigen in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. De opening is vrijdag 16 april (digitaal via Google Meet). De opening wordt uitgesteld als het museum op dat moment vanwege de coronamaatregelen gesloten is voor bezoekers.

Museum zoekt voorwerpen 

Om de expositie nog wat meer cachet te kunnen geven door aankleding, is het museum op zoek naar voorwerpen zoals kostuums, foto’s, schaalmodellen, enzovoort. Mensen doe het museum daarbij kunnen helpen, kunnen contact opnemen met secretaris Rowin Penningvan het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum via Rowin.Penning@nnttm.nl.