Afbeelding

Veendamse maakt film over Groningen

Algemeen

VEENDAM - De 24-jarige Fleur Nonnekes uit Veendam werkt voor haar afstudeerproject aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht aan een film over Groningen. ,,Ik wil af van die kleurloze, grijze stereotypering van onze provincie”, zegt ze over haar project.


Met de film Kon Minder wil Nonnekes het alledaagse leven laten zien van Groningers op hun eigen Groninger platteland. ,,Sinds de jaren zestig worden de berichten over Groningen gedomineerd door werkloosheid, armoede, achterstand, aardgas en de daarbij behorende schade”, stelt de Veendamse. ,,Het is dus hoog tijd voor wat waardering! Ik wil het Groningen laten zien dat ík ken. Ik wil een ode brengen aan mijn Groningen.”

Feest van herkenning 

Kon Minder wordt een kleurrijke, korte film. In de rolprent volgt de kijker een hopeloze journalist uit de Randstad, die langzaam maar zeker leert om anders te kijken naar Groningers en hun manier van leven. ,,Ik hoop Groningers een feest van herkenning te kunnen bieden met deze film. Westerlingen wil ik juist met een hele vette knipoog meegeven dat ze open moeten blijven staan voor andere varianten van leven”, legt Nonnekes uit.

Crowdfundingsactie 

Om de film Kon Minder te realiseren, is Nonnekes een crowdfundingsactie begonnen. Het eerste streefbedrag van 5000 euro is inmiddels gehaald. Maar dat betekent niet dat de crowdfunding stopt. Om nog meer productieve draaidagen, enthousiaste medewerkers en prachtige locaties te kunnen financieren, is het nieuwe streefbedrag 6500 euro geworden. 

Naam in de aftiteling 

Donateurs kunnen onder meer hun naam terugzien in de aftiteling van de film, een uitnodiging ontvangen voor de première of zelfs een gesigneerde filmposter thuis ontvangen. Doneren kan nog tot en met 30 april via www.voordekunst.nl.  Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/konminder.defilm