Hennepafval in een sloot in Wildervanksterdallen. Foto: Bert Woltjes.
Hennepafval in een sloot in Wildervanksterdallen. Foto: Bert Woltjes.

Getuigen gezocht van dumping hennepafval in Wildervanksterdallen

Algemeen

WILDERVANKSTERDALLEN - In een sloot langs de Dalweg 36 in Wildervanksterdallen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een dumping plaatsgevonden van een enorme lading hennepafval. De politie is op zoek naar getuigen.


,,Deze dumping moet gezien het grote aantal vuilniszakken en de verspreiding hiervan wel gebeurd zijn vanuit een rijdend voertuig”, stelt de politie. ,,Nu ligt Wildervanksterdallen nogal afgelegen, maar juist omdat het zo afgelegen ligt, roepen wij eventuele getuigen met klem op om zich bij ons te melden. Activiteiten in het midden van de nacht op deze locatie zouden moeten zijn opgevallen bij eventuele passanten”, denkt de politie.

Ook ernstig milieudelict

Naast het feit dat het om hennepafval gaat is er ook nog eens een ernstig milieudelict gepleegd. De politie is daarom op zoek naar de verantwoordelijken van de afvaldumping en komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien. ,,Hoe onbelangrijk je het zelf misschien ook vindt, we verzoeken je toch nadrukkelijk om dit bij ons kenbaar te maken”, richt de politie zich tot mogelijke getuigen. Mensen die iets gezien hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.