Midden-Groningen centraliseert de dienstverlening in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.
Midden-Groningen centraliseert de dienstverlening in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

Gemeentehuis Muntendam vanaf komende zomer definitief dicht

Algemeen

MUNTENDAM - Inwoners van de voormalige gemeente Menterwolde kunnen voor bijvoorbeeld het verlengen van een rijbewijs straks alleen nog terecht in Hoogezand. Het gemeentehuis in Muntendam gaat per 12 juli dicht.


Inwoners komen steeds minder vaak naar het gemeentehuis. Een rijbewijs bijvoorbeeld hoeft nog maar één keer per 10 jaar te worden verlengd. Bovendien biedt de gemeente inmiddels veel van haar dienstverlening digitaal aan. Steeds meer inwoners vragen hun producten en diensten via de website aan. Dat speelt allemaal mee bij het besluit om de dienstverlening per 12 juli te centraliseren in het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand (officieel het Huis van Cultuur en Bestuur).

Inwoners nog beter van dienst zijn’ 

,,Met één centrale locatie voor de burgerzaken kunnen we onze inwoners nog beter van dienst zijn. Het is mogelijk om de openingstijden te verruimen en als we alles op één plek hebben kunnen we efficiënter en goedkoper werken. We blijven de mogelijkheid houden om documenten thuis te laten bezorgen. En ook blijven we inwoners thuis bezoeken wanneer zij niet in staat zijn naar het gemeentehuis te komen voor bijvoorbeeld een nieuwe identiteitskaart”, zegt burgemeester Adriaan Hoogendoorn. 

Digitaal en persoonlijk 

De gemeente geeft verder aan dat men door de verruimde openingstijden nog beter bereikbaar is en aansluit bij de behoefte van de inwoners. ,,We houden uiteraard ook rekening met inwoners die minder of niet digitaal vaardig zijn. We leveren onze dienstverlening digitaal waar het kan en persoonlijk waar het nodig is”, aldus Hoogendoorn.

Muntendam en Slochteren dicht 

Op dit moment wordt de dienstverlening nog vanuit Hoogezand, Muntendam en Slochteren geleverd. Mede doordat medewerkers vaker zullen thuiswerken is in het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand voldoende ruimte om alle ambtenaren een werkplek te geven. De gemeentehuizen in Muntendam en Slochteren gaan daarom definitief dicht. De locatie in Muntendam is onderdeel van het nieuwe centrumplangebied Muntendam. De gemeente kijkt nog naar de herbestemming van het gebouw in Slochteren.