Afbeelding

Night of the Guitars alleen op tv en internet

Algemeen

VEENDAM - Night of the Guitars maakt zich op voor een bijzondere editie. Het evenement van Stichting Bogdike Veendam is begin volgende maand alleen op televisie en internet te volgen en dus niet in het centrum van Veendam.


Het is voor de derde keer op rij dat de Night of the Guitars geen doorgang kan vinden. De laatste editie voor de corona-uitbraak vond plaats in januari 2020 in Brouwhotel Parkzicht. Hoewel de besmettingen nu omlaag gaan en versoepelingen van de coronamaatregelen worden doorgevoerd, noem Bogdike een plein vol toeschouwers in juli een ‘utopie’.

Alternatief 

Onder de noemer Rockdown Edition komt Bogdike met een alternatief: een uur lang kunnen liefhebbers genieten van nieuw opgenomen nummers uit de reeks Night of the Guitars. Dertien muzikanten uit de basisbezetting van de afgelopen jaren kozen hun favoriete nummer. Dat heeft een bijzondere set opgeleverd. In wisselende samenstellingen wordt een opname gemaakt van ruim een uur. 

‘Beter dan niets’ 

,,Natuurlijk spelen de muzikanten veel liever voor publiek en natuurlijk staat ook het publiek veel liever op het plein dan voor de buis, maar genieten van een mooie opname is beter dan helemaal niets”, zegt Bijka Scholtens namens Stichting Bogdike Veendam.

Drie keer te zien 

De speciale Night of the Guitars is zaterdag 3, zondag 4 en donderdag 8 juli te zien. De uitzendingen van zaterdag en donderdag beginnen om 20.30 uur, zondag zendt men uit vanaf 11.00 uur. De uitzending is te zien op de website www.parkstadveendam.nl en Kabelkrant Veendam op SKV-kanaal 996. De uitzendingen zijn terug te vinden op YouTube.