Onder andere het Mammoetpad in de Heemtuin werd beschadigd.
Onder andere het Mammoetpad in de Heemtuin werd beschadigd.

Jonge vandalen gaan zelf schade herstellen in Heemtuin

Algemeen

MUNTENDAM - Een groepje jongeren dat vernielingen heeft aangericht in de Heemtuin in Muntendam, gaat de schade zelf herstellen.

Het vandalisme leidde tot veel commotie, want er werd een spoor van vernielingen achtergelaten in de Heemtuin. Onder andere het Mammoetpad werd op de korrel genomen. Het bleef niet bij een keer, want de jongeren richtten op meerdere momenten schade aan. 

,,Maar’’, aldus Wietske Trausel, ,,die jongeren zijn nu wat ouder geworden en zien in dat hun daden niet goed waren. Ze willen nu helpen dat weer te herstellen.’’ De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van een project van het Jongerenwerk van Kwartier Zorg en Welzijn in Hoogezand, dat onder leiding staat  van Trausel. Zij zegt dat het belangrijk is dat de jeugd ook in de toekomst betrokken blijft bij de Heemtuin en de activiteiten hier.

Het gaat om zo’n tien jongeren die herstelklussen gaan uitvoeren. Hun ouders zijn ingelicht over het vervolgtraject. Na de vakantie gaan de jongeren aan de slag in de Heemtuin.