Afbeelding

Optreden folkduo The Lasses op Cultuurwerkplaats BC47

Algemeen

BORGERCOMPAGNIE - De succesvolle reeks Leutje Laifde Buitenconcerten op Cultuurwerkplaats BC47 in Borgercompagnie wordt zaterdag 14 augustus afgesloten door folkduo The Lasses, versterkt met Janos Koolen.


De reeks is zaterdag afgetrapt door Jan Henk de Groot. Erwin de Vries is komend weekend aan de beurt. Nu al kan gesteld worden dat de concertreeks van de stichting Met Meet Cultuur een succes is: de concerten van Jan Henk de Groot en Erwin de Vries waren en zijn uitverkocht. Zaterdag 14 augustus volgt het laatste buitenconcert in deze reeks: een optreden van folkduo The Lasses, versterkt met Janos Koolen. Het voorprogramma bestaat uit een presentatie van Rotsbodem, oftewel ‘Nederpop vanuit het hart’.

Doffe ellende 

Folkduo The Lasses heeft sinds haar oprichting in 2012 al veel moois meegemaakt: tours door binnen- en buitenland, drie albums, en internationale samenwerkingen met onder anderen Luka Bloom en Kathryn Claire. Sophie Janna en Margot Merah ontmoetten elkaar in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Daar ontdekken ze hun gedeelde liefde voor het zingen van harmonieën en het vertellen van verhalen door muziek. Beiden zingen het liefst over doffe ellende, maar vertellen daar zo grappig over dat bezoekers een concert van The Lasses toch altijd met een glimlach verlaten. Naast traditionals uit Ierland, Schotland en Amerika speelt The Lasses ook eigen liedjes.

Reserveren 

Het optreden start om 20.00 uur. Om 19.30 uur gaat het terras open. De entree bedraagt 15 euro. Vrienden van de stichting betalen  12,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via info@metmeercultuur.nl.