Afbeelding

Nieuw Filmseizoen in Filmhuis Veendam start maandag met drama

Algemeen

VEENDAM - Na een zomer vol fantastische films in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam, is het vanaf volgende week weer tijd voor de reguliere programmering op de maandagavond. Op 6 september draait het filmhuis het aangrijpende drama Land, geregisseerd door Robin Wright.


Voordat ze vertrekt naar een eenvoudige, afgelegen berghut, gooit Edee (Robin Wright) haar telefoon in de prullenbak. Een duidelijk gebaar. Edee, getraumatiseerd door een groot verlies, trekt zich terug uit de maatschappij.

Gebrek aan voedsel

In de bergen wil ze een zelfvoorzienend bestaan leiden. Erg goed voorbereid is ze niet. Het bezoek van een nieuwsgierige beer weet ze te overleven, maar de winterse kou en het gebrek aan voedsel dreigen haar fataal te worden. 

Ruige baard

Hulp komt in de vorm van Miguel (Demián Bichir), een vriendelijke man met ruige baard die haar, nadat hij haar heeft opgelapt, streng toespreekt. ,,Alleen iemand die nooit honger heeft geleden, kan denken dat jezelf uithongeren een goede manier is om te sterven.”


Deze film is gratis te bekijken voor filmleden van vanBeresteyn en begint om 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.vanberesteyn.nl.