Het Thomashuis in Muntendam.
Het Thomashuis in Muntendam.

Bewoners Thomashuis vertrekken uit Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - het Thomashuis vertrekt uit Muntendam. De bewoners met een verstandelijke beperking gaan een nieuw avontuur aan in Gasselternijveen.


Zorgondernemers Greta en Karst Jan van der Vaart geven het stokje door aan hun dochter Marissa en haar man Wout Hoogstraten. Beiden zullen we op de achtergrond betrokken blijven.

‘Pijn in ons hart’

,,Na 15 jaar Thomashuis moeten we met pijn in ons hart afscheid nemen”, vertelt Karst Jan van der Vaart. ,,Greta is ernstig ziek. Daardoor kon het contract vanuit de huidige woonvorm helaas niet verlengd worden. Maar waar deuren gesloten worden, gaat er ergens anders een deur wijd open. We gaan door op eigen titel in een prachtig pand in Gasselternijveen. Daar kunnen we verder gaan met het mooie werk waar Greta ons in heeft meegenomen.”

Ingeburgerd in de zorg

Dochter Marissa is door de passie van haar ouders opgegroeid in het Thomashuis en heeft zelf haar verpleegkundige opleiding afgerond. Ze heeft werkervaring opgedaan bij diverse instellingen en werkt nu al jaren mee in het bedrijf. ,,Haar man Wout Hoogstraten is helemaal ingeburgerd in de zorg en werkt al jaren mee”, zegt Karst Jan van der Vaart.

Burgemeesterswoning 

Het Thomashuis neemt nu zijn intrek in Villa Adams in Gasselternijveen, een voormalige burgemeesterswoning. Het is een monumentaal Jugendstilpand uit 1905. Het gebouw was sinds 2007 als Huize TerGast in gebruik als groepsaccommodatie. Nu wordt Villa Adams een woonvorm voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. 

Groot gezinshuis

,,Deze sfeervolle villa met mooie tuin voldoet precies aan wat wij graag voor een bewonersgroep zien: midden in de dorpskern. Het voelt aan als een echt groot gezinshuis”, zegt Van der Vaart. Alle bewoners verhuizen bovendien graag mee naar Gasselternijveen. Op 1 november zullen de bewoners officieel hun intrek in de villa nemen.