Afbeelding

Gemeente Veendam doet mee aan inleveractie steekwapens

Algemeen

VEENDAM - De gemeente Veendam doet in de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Steekwapens kunnen die week straffeloos ingeleverd worden bij het politiebureau in Veendam.



Wapenbezit neemt de laatste jaren vooral onder de jeugd en jongvolwassenen toe. Veel jongeren staan onvoldoende stil bij de gevolgen van hun gedrag. Ze denken dat het stoer is een wapen te dragen. Of dat ze een wapen nodig hebben om zich te verdedigen als ze aangevallen worden. Maar wapens bieden volgens deskundigen een schijnveiligheid omdat jongeren met een wapen op zak minder snel een ruzie uit de weg gaan.

Straffeloos inleveren

Tijdens de inleverweek kunnen steekwapens straffeloos ingeleverd worden bij het politiebureau aan de Korteleegte in Veendam. Het inleverpunt is te herkennen door de poster die voor het raam hangt. De openingstijden van het inleverpunt zijn op 11, 12 en 13 oktober van 9.00 tot 16.00 uur, op 14 oktober van 9.00 tot 21.00 uur en op 15 oktober van 9.00 tot 12.00 uur. 

Anoniem

Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat. Er is dus geen risico dat men bestraft kan worden voor het wapenbezit. De inleveractie wordt landelijk gefaciliteerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.