Afbeelding

Geen zege voor Veendam 1894, ZNC en Muntendam

VEENDAM - Tweedeklasser Veendam 1894 is zijn ongeslagen status kwijt. Ook derdeklassers ZNC en Muntendam gingen zondag onderuit.

Veendam begon met twee gelijke spelen aan het seizoen en nam het zondag op tegen Annen, dat na twee duels puntloos onderaan stond. Op papier leek Annen misschien wel de ideale tegenstander voor Veendam om de eerste zege van het seizoen te boeken, maar de Veenkolonialen hebben het de laatste jaren moeilijk in Annen. De laatste vier bezoekjes aan Annen leverden Veendam slechts een puntje op en driemaal werd er verloren. Zondag gebeurde dat andermaal. Veendam ging met 3-1 onderuit. Op slag van rust kwam Veendam nog wel op gelijke hoogte, maar na rust deed een ingestudeerde corner Veendam de das om. Na de 3-1 was het verzet van Veendam gebroken.

Derde klasse

In de derde klasse konden ZNC en Muntendam ook niet juichen. Een slordig spelend ZNC, dat pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde, had misschien wel een puntje verdiend tegen Groninger Boys, maar daar dachten de Stadjers heel anders over. Diep in de tweede helft sloegen zij driemaal toe. Muntendam hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen TLC. In Leek werd het 1-1. Muntendam kreeg voldoende kansen om er met de drie punten vandoor te gaan, maar de goal viel aan de andere kant. Kort voor tijd leverde een rake vrije trap van Maikel Hut de bezoekers toch nog een puntje op.