ZNC boekte zaterdagmiddag een dikverdiende zege op Muntendam, al ging deze kans er niet in. Foto: Bert Woltjes.

Vijfdeklassers: ZNC wint ook derde wedstrijd

Sport

ZUIDBROEK - Het Broukster ZNC heeft zaterdag ook zijn derde wedstrijd in de vijfde klasse F in winst omgezet. De derby tegen Muntendam werd met 2-4 gewonnen.

Nicky van der Vegt zette ZNC al vroeg in het duel op een 0-2 voorsprong. Kansen op meer waren echter niet aan de Brouksters besteed, die bovendien zagen dat Mark Heemskerk Muntendam terug in de wedstrijd schoot. Halverwege de tweede helft bepaalde Van der Vegt met zijn derde goal van de middag de tussenstand op 1-3 en Lenny Stegmeijer maakte er tien minuten voor tijd 1-4 van. Het laatste woord was aan Mark Heemskerk, die tekende voor de 2-4. Op de zege viel niets af te dingen.

Roodgekleurd Veendam

Muntendam staat na drie duels nog met lege handen, net als Damacota. De Pekelders verloren met 1--0 van Harkstede. Ook competitiegenoten Meeden en Veendam gingen onderuit. Meeden verloor op eigen veld met 1-4 van Bargeres. Op slag van rust tekende Ferdi Wortelboer voor de aansluitingstreffer(1-2), maar meteen na rust was Bargeres voor de derde keer die middag trefzeker en die domper kwam Meeden niet te boven. Veendam verloor aan De Langeleegte met 1-7 van NWVV en, hoewel er van een schoppartij absoluut geen sprake was, incasseerde Veendam wel drie rode kaarten. De prenten werden onder meer gegeven voor commentaar op de leiding en vielen in een fase waarin Veendam een 1-0 voorsprong had zien veranderen in een 1-3 achterstand.

DWZ

In de zondag vijfde klasse C won DWZ met 5-2 van Oldambtster Boys. Grote man aan de kant van de thuisploeg was Dionis  Berisha, die driemaal scoorde. De andere treffers werden gemaakt door Elkuran Kryeziu en Henry Hut.