Afbeelding

Tennistalenten strijden om provinciale titels bij TPC Veendam

Sport

VEENDAM - Op de banen van Tennis en Padel Club Veendam wordt woensdag 20 oktober zowel het Groninger als het Drents Provinciaal Jeugdkampioenschap gehouden.



In alle provincies van Nederland worden in de herfstvakantie de Provinciale Jeugd Kampioenschappen georganiseerd. De winnaars in de diverse leeftijdscategorieën mogen zich een heel jaar lang Provinciaal Jeugd Kampioen noemen, De organisatie van dit evenement in de provincie Groningen ligt dit jaar in handen van TPC Veendam. De KNLTB heeft dit eervolle verzoek bij de Veendammer vereniging neergelegd. Ook de provinciale jeugdkampioenschappen van Drenthe vinden bij TPC Veendam plaats.

Acht beste tennisers

Per categorie kunnen de acht beste tennissers, op uitnodiging, meedoen. De kampioenschappen worden gespeeld volgens het format van Next Gen Open, waardoor het tennisspel sneller, dynamischer en verrassender is. Dit houdt in: 5 minuten inspelen, doorspelen bij netservice, 2 gewonnen sets, 4 games per set, tiebreak bij een 3-3 stand en het Beslissend Punt Systeem.

Ook leden van TPC Veendam in de baan

Er zullen meerdere spelers van TPC Veendam meedoen aan deze kampioenschappen en kanshebber zijn voor titels in de diverse categorieën. Ongetwijfeld speelt daarbij een rol dat de jeugdopleiding van TPC Veendam ook landelijk hoog staat aangeschreven. Bij de jongens tot en met 12 jaar gaat het om Mika Verdegaal, bij de meisjes 13-14 jaar om Sascha Doornbosch en Emma Vos, bij de jongens 13 tot 14 jaar om Kris Houwing en Martijn Wessels en bij de jongens tot en met 16 jaar om Nick Knottnerus.

De wedstrijden beginnen om 9.00 uur, de finales zijn rond 15.00 uur gepland. De toegang is gratis.