De top-drie van het biljarttoernooi met vanaf links Albert Daanje, Jan Knol en Ronald Elings. Foto: Bert Woltjes.
De top-drie van het biljarttoernooi met vanaf links Albert Daanje, Jan Knol en Ronald Elings. Foto: Bert Woltjes.

Districtsfinale driebanden in Wildervank

Sport

WILDERVANK - In de biljartzaal van Het Raadhuis in Wildervank is afgelopen weekend de districtsfinale Driebanden tweede klasse gehouden.


Het toernooi werd georganiseerd door biljartvereniging Central uit Wildervank. Aan deze finale namen spelers uit de provincies Groningen en Drenthe deel. Zaterdag en zondag speelden acht biljarters om het kampioenschap in de tweede klasse. Onder leiding van een zestal arbiters, bijgestaan door per dag een drietal schrijvers, hebben de spelers er een spannende finale van gemaakt.

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Jan Knol uit Uithuizen. Hij haalde 10 punten en een moyenne van 106,637. Daarmee toonde hij zich net even beter dan Ronald Elings uit Finsterwolde, die eveneens 10 punten verzamelde maar tot een gemiddelde kwam van 100,615. Derde werd Albert Daanje uit Hoogezand met 9 punten en een moyenne van 103,527. 

De nummers een en twee mogen het district vertegenwoordigen op de finale van het gewest Noord van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond, die op 4 en 5 december wordt gehouden in Kampen.

De biljartvereniging Central kan terugzien op twee zeer geslaagde dagen, mede dankzij de financiële steun van Het Wildervank Fonds en de inzet en verzorging van het personeel van Het RaadHuis.