Afbeelding

Noordster onderuit in Oost-Groninger derby tegen WVV

OUDE PEKELA - Noordster heeft zaterdagavond in Winschoten de Oost-Groninger derby tegen WVV verloren. Twee late treffers deden de Pekelders de das om.

Onder grote publieke belangstelling kwam de thuisploeg al in de negende minuut op voorsprong. Melvin Ubels schoot uit de draai raak. Noordster raakte niet van de leg. De mouwen werden opgestroopt, maar de gretige Pekelders slaagden er niet in tot grote kansen te komen om zichzelf te belonen.

Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker alsnog, met hulp van de doelman van WVV. Hij liet de bal los waarna Michael Lap er als de kippen bij was om de 1-1 binnen te werken.

Noordster wilde meer, maar stond na negentig minuten met lege handen. In de slotfase kopte Lars Wiekens uit een corner de 2-1 tegen de touwen en Niels Hilverts bepaalde de eindstand op 3-1. Voor Noordster waren de druiven bijzonder zuur. De Pekelders hadden absoluut recht op meer, maar staan nu na vier wedstrijden nog wel slechts op één punt. Zondag ontvangt Noordster GRC Groningen, dat vier punten bij elkaar heeft gevoetbald.