Afbeelding

Derdeklassers: Forse zege Muntendam, dikke nederlaag ZNC

Sport

MUNTENDAM - Het in de top van de derde klasse B meedraaiende Muntendam heeft zondag een ruimte zege geboekt op De Wilper Boys. Het nog puntloze ZNC ging juist fors onderuit tegen TLC.

Het nog ongeslagen Muntendam was met 6-1 te sterk voor De Wilper Boys. De basis voor die zege werd in de eerste helft gelegd. Bij rust stond Muntendam namelijk al met 5-0 voor. Een van de spelers van de ploeg uit De Wilp werkte de bal na een klein kwartier achter zijn eigen doelman en opende daarmee de score. De 2-0 viel uit een rake vrije trap van Kevin Bijl. Maikel Hut maakte er vervolgens 3-0 van en tekende in de 41e minuut voor de 4-0. Op slag van rust produceerde Patrick Vasse de 5-0. Na het bakje thee redden de gasten al snel de eer, maar spannend werd het niet meer. Diep in de tweede helft bepaalde Maikel Hut vanaf elf meter de eindstand op 6-1.

ZNC

Waar het Muntendam voor de wind gaat, zit het ZNC behoorlijk tegen. Ook zondag zat het de Brouksters niet mee. In Leek kwam ZNC weliswaar al vroeg op voorsprong door een treffer van Harmen Hager, waarna de bezoekers een tijdlang de bovenliggende partij waren. Nieuwe treffers leverde dat overwicht niet op. In de 35e minuut was het aan de andere kant wel raak, toen een bal uit een hoekschop wat fortuinlijk binnenviel en even later werkte een van de ZNC-ers de bal achter zijn eigen doelman. Zoals gezegd: het zat ZNC duidelijk niet mee. Voor rust scoorde de thuisploeg nog tweemaal. Na de hervatting gingen de Brouksters wel op jacht naar de 4-2, maar de bal wilde er niet in. Vlak voor tijd sloeg de Tolbert Leek Combinatie voor de vijfde keer die middag toe en bepaalde zodoende de eindstand op 5-1.