Het nieuwe dorpshuis van Borgercompagnie.
Het nieuwe dorpshuis van Borgercompagnie.

Voetbalkantine is nu dorpshuis van en voor Borgercompagnie

Algemeen

BORGERCOMPAGNIE - Het nieuwe dorpshuis van Borgercompagnie wordt zondagmiddag officieel geopend. Na een periode van bijna twee jaar kan de voormalige kantine van de opgeheven voetbalvereniging Borgercompagnie nu dienst doen als ontmoetingscentrum van en voor het dorp.  


De afgelopen periode was volgens betrokkenen een ‘intensieve fase van voorbereiding, gevolgd door een indrukwekkende verbouwing’. Die intensieve fase startte in 2019, maar vindt zijn oorsprong in 2018. Toen hield namelijk de in 1949 opgerichte voetbalclub in Borgercompagnie op te bestaan. Daarmee verloor de voetbalkantine zijn oorspronkelijke functie. Een jaar later werd besloten om de sportkantine een andere bestemming te geven en te verbouwen tot dorpshuis. Het gemis van een plek om ongestoord samen te komen, waar vergaderd kan worden en een plek die kan dienen als thuisbasis voor verenigingen was de reden om tot verbouw over te gaan.

Belangeloos meegewerkt

Een klein, vast team heeft vervolgens het voortouw genomen en met veel vrijwilligers zijn er fondsen geworven en sponsors gezocht. ,,Zonder de geldschieters en dorpsbewoners die belangeloos hebben meegewerkt, zou de ombouw van de bekende voetbalkantine naar een modern dorpshuis nooit tot dit resultaat hebben geleid”, meldt het bestuur van stichting Dorpshuis Borgercompagnie.

Het dorpshuis wordt zondag om 14.30 uur officieel geopend. Onder het genot van een hapje en een drankje kan dan het nieuwe gebouw bewonderd worden. Daarbij hanteert het dorpshuisbestuur de dan geldende regels van het RIVM.