Een van de speelsters van Aeolus legt aan voor een schot.

Handbalsters Aeolus blijven ongeslagen

Sport

WILDERVANK - De handbaldames van Aeolus uit Wildervank hebben in de eigen Wildervanckhal Cometas uit Leeuwarden verslagen. De Friezinnen wisten tot de rust de schade nog te beperken (12-6), maar moesten na een ongelijke tweede helft uiteindelijk met 28-9 het hoofd buigen.

De Wildervankster equipe verdedigde daarmee succesvol de koppositie die het na drie speelronden in de competitie wist in te nemen. Dat ging aanvankelijk niet zonder slag of stoot. De bezoekers kwamen in die beginfase behoorlijk mee en wisten tot 4-3 in de 10e minuut in het spoor van Aeolus te blijven.

Te laag baltempo

Vanaf dat moment begon het bij Cometas vooral aanvallend te haperen en de thuisploeg liep weg naar 9-3 in de 20e minuut. De formatie uit Leeuwarden herpakte zich vervolgens en liet tot aan het rustsignaal het verschil niet verder oplopen dan die zes treffers. Met name het niet verzilveren van de fraaiste scoringskansen bij de Wildervanksters en een te laag baltempo lagen hieraan ten grondslag. Menig doelrijpe poging werd om zeep geholpen en daarmee bleef Cometas een grotere achterstand bespaard.

Scherpe start

Aeolus startte in de tweede helft een stuk scherper en dat sorteerde effect. Binnen tien minuten werd het duel beslist. De thuisploeg had de zaken defensief prima op orde en de schoten die wel doorkwamen waren een prooi voor de prima keepende Lisanne Zoethout. In de slotfase werd zij nog vervangen door Beau Kuik. Die wist met een aantal goede reflexen haar zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen.

Versnelling hoger

Aeolus schakelde aanvallend nog even een versnelling hoger en zo stond het in de 40e minuut plotseling 19-6. Daarmee gooiden de Oost-Groningers de wedstrijd definitief in het slot. Het feit dat men na het uitvallen van een geblesseerde speelster ook zonder wissels kwam te zitten, vormde voor de ploeg uit Leeuwarden nog eens een extra handicap. Voor de dapper strijdende Friezinnen was het maar goed dat de Wildervankster formatie ook in de tweede helft grossierde in het missen van kansen, anders was het grote verschil nog verder opgelopen. Via 24-8 in de 50e minuut, klonk het eindsignaal bij 28-9.

* Scores Aeolus: Daniëlla Zuidema 12, Hedy Oostenbrink 4, Chantal Kampijon, Elsa Brouwer en Kimberley van der Laan 3, Danique de Groot 2 en Grianne Roossien 1.