Afbeelding

Muntendam nieuwe koploper; ZNC blijft puntloos laatste

MUNTENDAM - Dankzij een 0-2 zege op Asser Boys is Muntendam de nieuwe koploper in de derde klasse B. Competitiegenoot ZNC verloor weer.

Hoewel de eerste plaats van Muntendam vertekend is, drie ploegen hebben minder verliespunten, geeft het wel aan dat Muntendam goed aan het seizoen begonnen is. Sterker nog: Muntendam is als enige in 3B nog ongeslagen. Asser Boys kon daar zondag geen verandering in brengen. Muntendam was in de Drentse hoofdstad met 0-2 te sterk. Na 27 minuten stond de eindstand al op het scorebord. Na een overtreding op Michael Ploeger ging de bal in de twaalfde minuut op de stip. Pascal Oldenburger schoot vervolgens vanaf elf meter raak. Beiden waren ook verantwoordelijk voor de 0-2: op aangeven van Oldenburger schoot Ploeger de tweede Muntendammer treffer tegen de touwen en daar bleef het, ondanks kansen op meer, ook bij.

ZNC

ZNC verloor ook zijn vierde wedstrijd van het seizoen. In Zuidbroek waren de studenten van Forward met 1-3 te sterk. Halverwege stond het 0-1. ZNC kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Jeroen Dijk was er als de kippen bij om een rebound binnen te werken. De gelijkmaker was afgedwongen door vechtlust, maar voetballend was Forward beter. Dat betaalde zich in de slotfase uiteindelijk uit in twee treffers en een verdiende 1-3 overwinning.