Hier kon Damacota nog juichen. Uiteindelijk lachte Muntendam het laatst. Foto: Bert Woltjes.

Damacota geeft het helemaal weg in kelderkraker tegen Muntendam

NIEUWE PEKELA - Vijfdeklasser Damacota leek zaterdagmiddag tegen streekgenoot Muntendam de eerste zege van het seizoen te gaan boeken. Halverwege stonden de Pekelders met 3-0 voor, maar na het laatste fluitsignaal gingen de punten mee naar Muntendam dat zich op bijzonder knappe wijze naar een 3-4 zege heeft geknokt.

Damacota tegen Muntendam was een onvervalste kelderkraker. Beide clubs hadden tot zaterdag al hun wedstrijden in de vijfde klasse F verloren, maar zaterdag maakten ze er een waar spektakel van. Daar leek het halverwege niet op. Damacota was voor de rust heer en meester en drukte het overwicht uit in treffers van Gaatze Postma, Alain Egilmez en Ramon Jansen.

Als sneeuw voor de zon verdwenen

De Pekelders konden de weelde van een voorsprong niet dragen. Na rust waren de rollen omgedraaid en kwam Muntendam via Maik Winter en een vrije trap van Patrick de Vries terug in de wedstrijd. Na ongeveer een uur spelen maakte Torste Daniëls er ook 3-3 van en was de riante voorsprong van Damacota als sneeuw voor de zon verdwenen. Muntendam wilde meer en kreeg meer; een kwartier voor tijd kopte Maik Winter de 3-4 tegen de touwen. Het knotsgekke duel kreeg zo een, gezien de ruststand, bijzonder verrassende winnaar.

Competitiegenoot ZNC verloor met 8-2 van SETA en Meeden was met 5-2 te sterk voor BATO. Zondag-vijfdeklasser DWZ verloor met 4-1 van Drieborg.