Beeld uit het duel tussen Aeolus en E&O.

Onnodige nederlaag handbalsters Aeolus bij E&O

Sport

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank hebben in Emmen de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Oost-Groningers sprongen onzorgvuldig met hun kansen om en zagen een effectiever E&O aan het langste eind trekken: 24-20.

Het treffen ging tot aan het rustsignaal gelijk op. Maar bij de Wildervankster formatie (waar de zieke Lisanne Zoethout onder de lat werd vervangen door Beau Kuik) had men veel te vaak het vizier niet op scherp staan. De ene na de andere uitgespeelde mogelijkheid werd in dat eerste bedrijf om zeep geholpen en dat bood E&O de kans om in het spoor van de bezoekers te blijven.

Hoger rendement

De thuisploeg liet weinig kansen onbenut en haalde daarmee een fors hoger rendement dan Aeolus. Ook in defensief opzicht speelden de bezoekers te afwachtend. De rugdekking liet regelmatig te wensen over en dat speelde de Emmenaren in de kaart. Halverwege stond het 9-9. Afgemeten aan de hoeveelheid kansen die de bezoekers onbenut lieten gaf die stand een enigszins vertekend spelbeeld.

Missen van opgelegde kansen

Dat spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks. E&O was effectief in de afronding en Aeolus bleef grossieren in het missen van opgelegde kansen. De rekening daarvoor kreeg de Wildervankster equipe in de laatste 20 minuten gepresenteerd. Na een tussenstand van 14-14 in de 40e minuut zag de thuisploeg kans om twee treffers weg te lopen naar 16-14. Die marge wist Aeolus niet meer te weg te poetsen. Dat men, naast het missen van strafworpen, ook nog tegen een tweetal tijdstraffen aanliep, kwam de defensieve taken ook niet ten goede. E&O profiteerde optimaal en haalde met een eindstand van 24-20 de overwinning binnen.

Volgende krachtproef

Gezien de effectiviteit die de thuisploeg in aanvallend opzicht aan de dag wist te leggen, mag die overwinning verdiend worden genoemd. Voor Aeolus is het zaak om niet te lang stil te blijven staan bij dit verlies want komende zondag om 11:30 uur staat met de thuiswedstrijd tegen HVA een volgende krachtproef op de rol.

* Scores Aeolus: Daniëlla Zuidema 8, Hedy Oostenbrink 7, Elsa Brouwer 2, Kimberley van der Laan, Irene Mik en Chantal Kampijon 1. .