Het Thomashuis in Muntendam
Het Thomashuis in Muntendam

Thomashuis Muntendam overgenomen

Algemeen

MUNTENDAM - Het Thomashuis in Muntendam is overgenomen door Carina en Gerwin Dekker. Een Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.


Ruim zes jaar heeft het koppel Thomashuis Lunteren met hart en ziel gerund en dit laten ze in vertrouwde handen achter, nu de kans zich voordeed om terug naar Noord-Nederland te gaan. De komende maanden wordt Thomashuis Muntendam grondig gerenoveerd en verduurzaamd. Zo worden er gloednieuwe keukens geïnstalleerd, komt er door het gehele pand een nieuwe vloer en worden er zonnepanelen op het dak geplaatst.

Rustig wennen

Carina en Gerwin Dekker vinden het een mooie uitdaging dat ze zelf alles mogen invullen: van bewonersgroep tot team. ,,Zo kunnen wij precies die medewerkers uitzoeken, die bij ons passen.” Het stel verheugt zich er op om in januari de eerste nieuwe bewoners te ontvangen. ,,In eerste instantie willen wij ongeveer met vier bewoners starten, zodat iedereen rustig kan wennen.”

‘Echt een thuis’

Carina Dekker heeft ruim 20 jaar in diverse zorginstellingen gewerkt. Ze is ervan overtuigd dat de kwaliteit van leven over het algemeen beter is in een Thomashuis dan in een zorginstelling. ,,Ik weet zeker dat sommige van de bewoners er heel anders aan toe zouden zijn als ze in een zorginstelling in plaats van in een Thomashuis zouden wonen. Een Thomashuis is echt een ‘thuis’ en dat kunnen zorginstellingen moeilijk evenaren. Ook al hebben ze misschien de beste intenties.”