Beeld uit de tweede helft, waarin Bareveld wat meer tegenstand ondervond van Farmsum. Foto: Bert Woltjes.

Bareveld eindelijk van hatelijke nul af

Sport

BAREVELD - Na zes nederlagen op rij heeft Bareveld zondag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd Farmsum met 2-1 verslagen.

De basis voor de eerste driepunter van het seizoen werd in de eerste helft gelegd. Bareveld was voor rust namelijk heer en meester. De Farmsumers werden volledig afgetroefd door Bareveld. De gastheren maakten duidelijk vast van plan te zijn de eerste drie punten binnen te halen. Farmsum kwam in het eerste bedrijf niet één keer in de buurt van het vijandelijke doel. Dat deed Bareveld wel. In minuut achttien scoorde het de 1-0 en vlak voor rust de 2-0.

Aansluitingstreffer

Farmsum-trainer Erwin Buurmeijer, natuurlijk geen onbekende in deze regio, wisselde in de rust van spelsysteem. Dat pakte wel goed uit, in die zin dat Bareveld niet meer bij het Farmsum doel kwam. Maar echt in de problemen kwam de thuisploeg ook weer niet. Halverwege de tweede helft viel nog wel de aansluitingstreffer. In de slotfase had Bareveld zich nog naar een grotere overwinning counteren, maar daar maalde na afloop uiteraard niemand om. De eerste punten zijn binnen en die smaken naar meer.